Без алкохол след 22 ч. по бензиностанциите в града  

...
Без алкохол след 22 ч. по бензиностанциите в града  
Коментари Харесай

Четете в Марица: Столетница предсказала потопа в Каравелов...

Без алкохол след 22 ч. по бензиностанциите в града                                                
Продажба на бира, вино и спиртни питиета на бензиностанциите в Пловдив се не разрешава от 22 до 8 часа. Това гласи планът на изменението на Наредбата за обезпечаване на публичния ред. Новите правила са направени от отрасловия зам.-кмет Йордан Ставрев и са оповестени за публично разискване в уеб страницата на Община Пловдив.

Трусове при промяната на пенсионирани шефове     
Сдаването на поста от пенсионирани шефове на краткотрайно изпълняващи до конкурс провокира напрежение в гилдията на школските шефове в Пловдивска област.До тази обстановка в навечерието на новата образователна година се стигна, откакто през лятото всеобщо бяха връчени предупреждения за пенсиониране на титуляри, доста от които дългогодишни шефове на елитни образователни заведения. 

16 млн. лв. ще коства ремонтът на Хуманитарната гимназия                                           
Дългоочакваният ремонт на някогашната Пловдивска мъжка гимназия на площад „ 11 май ", в която в този момент учат две учебни заведения (ГХП " Св. св. Кирил и Методий " и " ОУ " Княз Александър I " ) най-накрая стартира публично. Обществената поръчка е в ход и администрацията на регион " Централен " към този момент чака ценовите предложения от претендентите да ремонтират знаковата постройка, която е монумент на културата. 

Слово на дядо Николай изнерви кандидат-депутати             
Пловдивският митрополит Николай дръпна енергично слово по време на тържествения молебен в Деня на Съединението, с което провокира политиците в храма. Владиката прикани да спрем с омразата и разцеплението и да стартираме да се сплотяваме в името на отечеството и народа. Дядо Николай показа, че има възприятието, че се връщаме към Испанската инквизиция, когато на клада изгарят тези, които мислят друго.

Конкурент взема млеката " Верея " и " Фибела "                                                 
Пловдивската " Обединена млечна компания " АД (ОМК) ще има нов притежател - гръцката компания Hellenic Dairies. " Тирбул " ЕАД от групата на Hellenic Dairies ще придобие 100% от акциите на ОМК, което е дъщерно сдружение на друго гръцко сдружение - Delta Food. Това излиза наяве от взаимно известие на двете гръцки компании за сключване на съглашението за договорката. Цената на придобиването не е посочена, чака се и позволение от Комисията за защита на конкуренцията. 

Столетница предсказала потопа в Каравелово                                                                       
Столетница предсказала наводнението в Каравелово. Тя показала и повода за идното злополучие. Това описа пред " Марица " Минка Пунчева, собственичка на магазин за хранителни артикули, който е единствено на няколко метра от най-критичната точка на наводнението. Пет дни дни преди потопа една остаряла жена от нашето село, на 95 години, пристигна да пазари в магазина и сподели: „ Тука скоро ще има наводняване. Голяма сеч има в Средна гора. Всеки ден се карат големи камиони, цялостни с дърва ", описа Минка.

Пловдивчани се борят за приз в състезанието Аrchinova                         
Предприятие за произвеждане на CNC машини по план на арх. Иван Щерев се състезава за премия в състезанието на Аrchinova, който за осма година слага в светлината на прожекторите качествената архитектура у нас, като насърчава стойностните планове, смелите и новаторските хрумвания и дава път за изява на гения и интелекта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР